Home SEO Zoekwoorden Google
raket met wolkjes op achtergrond

Zoekwoordenonderzoek

Zoekwoorden Google

Elk seo-plan start met een goed zoekwoordenonderzoek. Hiermee krijg je inzicht in het online zoekgedrag van potentiële klanten. Zo weet je met welke woorden en termen jouw klanten zoeken, en kun je de juiste zoekwoorden voor Google en Bing bepalen.

Achtergrond met wolkjes

  SEO adviseurs

  Wat zijn goede zoekwoorden voor Google?

  Zoekwoorden bepalen

  Potentiële klanten die een product of dienst nodig hebben, zijn op zoek naar informatie. Dit doen zij door een zoekopdracht in een zoekmachine uit te voeren. Maar welke zoekwoorden gebruiken ze hierbij? Om dat te weten te komen, is het nodig om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Op deze manier kun je populaire en relevante zoekwoorden voor Google bepalen.

  Naast het zoekwoordenonderzoek is het ook van belang om een concurrentieanalyse uit te voeren. Zo kom je erachter welke zoekwoorden voor Google haalbaar zijn, maar ook waar jouw seo-kansen liggen.

  Een zoekwoorden onderzoek uitvoeren

  Wil je weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt als ze een zoekopdracht uitvoeren? Met een goed zoekwoordenonderzoek kom je erachter. Zo kun je per pagina de beste zoekwoorden voor Google bepalen.
  Contentoptimalisatie door seo specialist

  Bedenk woorden die gerelateerd zijn aan jouw producten en/of diensten.

  Sleutelwoorden

  Ontdek welke zoekwoorden jouw potentiële klanten online gebruiken.

  Concurrentie-analyse seo specialist Flevoland

  Met welke zoekwoorden kan jouw website de concurrentie verslaan?

  Hogere ranking door linkbuilding

  Breid de gevonden zoekwoorden voor Google uit met o.a. synoniemen.

  Gratis zoekwoorden tools van Google

  Wil je weten hoe jouw doelgroep zoekt? Esseo zoekt het graag voor je uit. Maar voor nu kun je alvast deze gratis zoekwoordentools van Google gebruiken.

  Google Zoekwoordplanner

  Verkrijg tips voor nieuwe zoekwoorden, zoekvolumes en prognoses. Dit doe je door op de naam van gerelateerde producten of services te zoeken. Het is ook mogelijk om de url van een website in te voeren.

  Google Trends

  Met Google Trends ontdek je niet alleen welke zoekwoorden populair zijn. Je ziet ook waar en wanneer dit is, en op welke verwante zoektermen mensen nog meer zoeken.

  Google Search Console

  Search Console Prestatierapport: Ontdek de gemiddelde rankings op zoekwoorden, het aantal weergaven en last but not least; het aantal klikken via Google naar jouw website.

  Website optimaliseren voor Google

  Zijn de populaire, relevante en haalbare zoekwoorden voor Google gevonden? Dan is het tijd om per pagina de juiste zoekwoorden en zoektermen te bepalen.

  Home-11-Keyword-Research-Icon

  Per pagina bepalen we één hoofdzoekwoord. Deze verwerken we in de url, title tag, meta description, kopjes (headings) en content.

  Home-11-Keyword-Research-Icon

  Naast het hoofdzoekwoord kiezen we voor elke pagina twee ondersteunende zoektermen. Ook deze verwerken we in de kopjes en content.

  Home-11-Keyword-Research-Icon

  Hiernaast gebruiken we synoniemen. Hierdoor is het voor zoekmachines als Google en Bing duidelijk waar de webpagina over gaat.

  Zoekwoorden analyse Google

  Wil je weten op welke zoekwoorden je nu al in Google scoort? Daar kom je achter met een uitgebreide zoekwoorden analyse. Aan de hand van deze analyse, weet je hoe potentiële klanten nu op je website uitkomen. Hiernaast zie je welke zoekwoorden minder scoren, en hoe dit beter kan. Verder bekijken we waar de kansen liggen en welke zoekwoorden en termen haalbaar zijn.

  De zoekwoorden analyse bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de nulmeting: hierdoor zie je wat de huidige posities zijn. Het tweede onderdeel is het zoekwoorden onderzoek. Aan de hand van dit onderzoek weet je met welke zoekwoorden je de online vindbaarheid op Google kunt verbeteren.

  SEO Specialist

  Veel gestelde vragen

  Wat is een keyword?

  Keyword is de Engelstalige benaming voor zoekwoord. Maar ’trefwoord of ‘sleutelwoord’ zijn andere Nederlandstalige vertalingen. Sleutelwoord is overigens wel erg toepasselijk. Want goed gekozen zoekwoorden zijn de sleutel tot online succes. Meer weten? Lees meer over content >>

  Wat is keyword stuffing?

  De content op je website moet prettig leesbaar zijn. In de eerste plaats omdat je bezoekers een goede ervaring op jouw website wilt aanbieden. In de tweede plaats voor de crawlers (ook wel spiders genoemd) van Google. Keyword stuffing (het overdreven vaak gebruiken van een zoekwoord) is dus af te raden.