Wil je meer websitebezoekers?
Val op met title tags en meta descriptions
Trek de aandacht met een title tag en verleid met een meta description.

Wat zijn title tags?
Een title tag is de titel van een webpagina. Deze titel wordt geplaatst in een stukje html-code en komt in de head van deze pagina te staan. Het is van belang om voor elke pagina een title-tag te schrijven. Zo is het voor zowel zoekmachines als zoekers duidelijk waar de inhoud op de pagina over gaat.
Nadat iemand een zoekopdracht heeft uitgevoerd, ziet diegene de title tag in de zoekresultaten van Google verschijnen. Wanneer deze title tag ook aansluit op de zoekopdracht, is de kans groot dat deze zoeker doorklikt naar jouw website. Daarna ziet hij of zij de titel ook in het tabblad van de browser staan.
Hoe schrijf ik een goede title tag?
Een goede title tag is dus erg belangrijk. Voor zoekmachines als Google en Bing maar ook om op te vallen bij jouw doelgroep. Creëer daarom awareness met een aantrekkelijke en beschrijvende title tag. Zo maak je potentiële klanten bewust dat ze voor datgene waarnaar ze op zoek zijn, jouw website moeten bezoeken.
Staat er op elke pagina van de website een heldere title tag? Dan begrijpt een zoekmachine als Google beter waar de content op de betreffende pagina over gaat. Voorzie daarom elke title tag van de belangrijkste zoekterm en plaats deze zo ver mogelijk vooraan. Hierachter komt de bedrijfsnaam te staan.
Hoe lang mag een title tag zijn?
Het is van belang dat de aantrekkelijke en beschrijvende title tag goed zichtbaar is in Google. Zorg er daarom voor dat de titel op je pagina niet langer is dan 60 karakters. Omdat sommige karakters groter dan andere karakters zijn, is het nog beter om voor een title tag van maximaal 580 pixels te gaan.
Wat zijn meta descriptions?
In de meta description beschrijf je de inhoud van een webpagina. Deze wordt geplaatst in een stukje html-code en komt in de head van deze pagina te staan. Het is verstandig om elke pagina van een meta description te voorzien. Zo zien zowel zoekmachines als zoekers waar de inhoud op de pagina over gaat.
Nadat iemand een zoekopdracht heeft uitgevoerd, ziet diegene de beschrijving onder de title tag staan. Als deze beschrijving ook aansluit bij de behoefte van de zoeker, is er een grote kans dat hij of zij doorklikt naar de betreffende pagina.
Hoe schrijf ik een aantrekkelijke meta description?
Het is van belang om een korte maar krachtige meta description te schrijven. Hierdoor zal je de doelgroep overtuigen dat ze voor datgene wat ze nodig hebben, op jouw website moeten zijn. Speel dus in op de zoekvraag van potentiële klanten. Zo beweeg je hen om naar de website door te klikken.
Staat er op elke pagina van de website een duidelijke meta description? Dan begrijpen zoekmachines en gebruikers waar de pagina over gaat. Voorzie daarom elke meta description van een goede beschrijving. Het is raadzaam om in ieder geval het belangrijkste zoekwoord voor Google hierin te verwerken.
Hoe lang mag een meta description zijn?
Het is van belang dat de overtuigende meta description goed zichtbaar is in Google. Zorg er daarom voor dat de meta description niet langer is dan 155 karakters. Omdat het ene karakter wat groter is dan het andere, is het nog beter om voor een meta description van maximaal 919 pixels te gaan.

Meer handige tags

Maak je gebruik van heading tags? Dan maken deze tussenkopjes de pagina prettig leesbaar.

Met deze alternatieve teksten vertel je aan Google wat er op de afbeeldingen staat.

Met behulp van deze tag vraag je aan Google om de pagina wel of niet te indexeren.