Home SEO
raket met wolkjes op achtergrond

SEO: De kracht van Search Engine Optimization

Op belangrijke zoektermen online gevonden worden? Met het seo plan van Esseo kom je hoog in de zoekresultaten van Google te staan. Dit levert nieuwe bezoekers en meer conversies op.

Achtergrond met wolkjes

  SEO adviseurs

  UITLEG OVER ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE

  Wat is SEO?

  Misschien vraag je jezelf af: seo, wat is dat nu precies? Dat leg ik hier graag uit. Zo kom je erachter wat seo is en waar het hierbij om draait. Seo is de afkorting van search engine optimization (zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands). Ik vermoed dat het nu al begint te dagen waar de term seo voor staat.

  Het woord zoekmachineoptimalisatie zegt het eigenlijk al. Hierbij optimaliseer ik je website voor zoekmachines. Denk hierbij aan Google maar ook aan Bing en Yahoo. Is je website goed geoptimaliseerd? Dan zal je in deze zoekmachines een hogere positie (op relevante zoekwoorden) in de zoekresultaten behalen. Met deze hogere ranking zullen meer potentiële klanten jouw website vinden.

  Starten met SEO

  Wanneer we op zoek zijn naar een product of dienst, zoeken we voornamelijk online. Het is dus een must om hier goed zichtbaar te zijn. Met seo maak ik jouw bedrijf vindbaar in zoekmachines als Google en Bing. Hierdoor komt jouw website op relevante zoekwoorden, hoog in de gratis zoekresultaten te staan.
  Sleutelwoorden

  Ontdek welke zoekwoorden jouw doelgroep online gebruikt.

  Concurrentie-analyse seo specialist Flevoland

  Welke kansen zijn er online ten opzichte van je concurrentie?

  Contentoptimalisatie door seo specialist

  Met SEO verbeter je de techniek, content en autoriteit van je website.

  Hogere ranking door linkbuilding

  Zorg ervoor dat Google de website als een autoriteit in jouw vakgebied ziet.

  Is jouw website seo-proof?

  Zit jouw website wat betreft seo (techniek, content en autoriteit) goed in elkaar? Dan levert dit een hoge ranking op. Hierdoor bereik je potentiële klanten.

  Bied je bezoekers op jouw website een goede gebruikerservaring? Dan beloont Google dit met een hogere ranking in de zoekresultaten.

  Zorg dus voor een duidelijke url-structuur. Zo is het eenvoudig om door de website te navigeren. Hiernaast moeten de pagina's snel laden, indexeerbaar en mobiel-vriendelijk zijn.

  Staat er goede en relevante content op je website? Sluit deze content aan op de propositie in de zoekresultaten van Google?

  Zijn de teksten uniek, seo-vriendelijk én prettig leesbaar op zowel desktop, laptop en mobiel? Hierdoor zal je met belangrijke zoekwoorden betere posities behalen.

  Ziet Google jouw bedrijf als een autoriteit in een bepaald vakgebied? Dan zal jouw website op relevante zoekwoorden met hoge posities in de zoekresultaten naar voren komen.

  Met linkbuilding versterk je de autoriteit van je website. Hiermee bouw je aan een natuurlijk én krachtig linkprofiel.

  Veel gestelde vragen

  Wat zijn de betaalde zoekresultaten?

  De resultatenpagina van Google bestaat uit meerdere gedeeltes. Hierin vind je zowel betaalde als gratis zoekresultaten. Zowel boven- als onderaan zie je de advertenties staan. Dit zijn de betaalde zoekresultaten. Als je met jouw bedrijf hier tussen wilt staan, is de de inzet van Google Ads (sea) nodig.

  Wat zijn de organische zoekresultaten?

  In het middelste gedeelte vind je de organische zoekresultaten. Dit zijn vermeldingen die Google relevant genoeg vindt om na aanleiding van een zoekopdracht te vertonen. Deze posities zijn gratis en worden dus de gratis zoekresultaten genoemd. Wil je hier een toppositie hebben? Ga dan aan de slag met seo.

  Wat is het verschil tussen SEO, SEA en SEM?

  SEM: Dit is de afkorting van search engine marketing (zoekmachinemarketing). SEM staat voor het marketen van producten en diensten in zoekmachines. Bij deze vorm van online marketing worden zowel seo als sea ingezet.

  SEO: Dit is de afkorting van search engine optimization (zoekmachineoptimalisatie).

  SEA: Dit is de afkorting van search engine advertising (zoekmachineadverteren).

  Wat wordt er bedoeld met 'SERP'?

  SERP is de afkorting voor Search Engine Result Page. Is jouw website voor bepaalde zoektermen goed geoptimaliseerd? Dan vind je jouw website hoog in de SERP (zoekresultatenpagina) van onder andere Google terug.